INTERVIEW!

Wie weet nou het beste hoe leuk het wonen is in een bepaald huis? Juist; de bewoner zelf. Vandaar heb ik Dunja Renden, de bewoonster van de Steven Kraaijstraat 15 te Putten,  het hemd van haar lijf gevraagd. Ze is extra interessant, want ze stylt heel veel leuke woningen en is bezig met haar studie Interieurstyling! 😉 Ik vind het sowieso altijd leuk om te weten wat voor iemand nou het “thuis-gevoel” betekent. Dunja heeft dit super verwoord!  Lees je mee?

Toen we voor het eerst in dit huis gingen kijken viel vooral de ruimte op zolder ons op. Een fijne praktische indeling en een slaapkamer met hoog plafond en veel licht door de dakkapel en een groot dakraam. We wisten gelijk dat ook wij deze kamer in gebruik zouden gaan nemen als slaapkamer, ook al hadden we toen nog geen kinderen om een bovenverdieping mee te delen. Op de eerste verdieping hadden we een logeerkamer, kantoor en (hoe luxe ) een kleding kamer. De badkamer hadden de vorige bewoners net klaar dus hier hoefden we niets meer aan te doen. Ook de zolder zag er goed uit, daar hebben we alleen laminaat vervangen. Verder hebben we alleen wat schilder en saus werk gedaan op de benedenverdieping en de slaapkamers.

gezin kleur

Door de jaren heen hebben we wel veel gedaan. Nieuw laminaat gelegd op de bovenverdieping, toilet beneden helemaal aangepakt en een soort van moderne hamam stijl gegeven. Toen we kinderen kregen moesten de logeer- en kledingkamer ruimte maken voor 2 ruime, gezellige kinderkamers.  Pas 2 jaar geleden zijn we helemaal los gegaan en hebben we 2,5 meter uitgebouwd aan de achterkant. Al vanaf het begin was de keuken mij een doorn in het oog. Maar ik wilde een ruime leefkeuken dus moesten we wachten tot we genoeg gespaard hadden voor een uitbouw en een keuken.  De meeste mensen die uitbouwen in deze straat/wijk kiezen er voor om de keuken naar het smalle gedeelte van de kamer te verplaatsen. Dennis wilde dit ook graag. Ik dacht hier heel anders over. Ik wilde ruimte! om te koken, tafelen  en een plekje voor de kinderen aan het aanrecht om te kunnen helpen met koken (lees proeven ) en te kunnen knutselen; de grootste hobby van onze dochter. Na heel wat uurtjes tekenen, denken, de boel weer compleet omgooien en Pinterest afstruinen waren we er uit. Dit moest het worden. Tot op de dag van vandaag zijn we hier heel erg blij mee. Ik kan er van genieten om lekker uitgebreid te koken terwijl de kinderen op de krukken aan het aanrecht helpen met kleine kookklusjes of gewoon een spelletje of een filmpje kijken op de tablet.  Ook ’s ochtens is het heerlijk zo’n zitplekje in de keuken. terwijl ik de schooltassen klaar maak in de keuken zitten zij een broodje te eten en te kletsen over wat ze vandaag allemaal gaan doen. Ook is het fijn om betrokken te zijn bij de bezoek vanuit de keuken. Of er nu iemand in de zithoek, aan de eettafel of in de lekkere avondzon aan de buitentafel zit, je kan verder gaan met je gesprek en hebt met alle hoeken contact.

9 keuken

Op deze plek voel ik mij dan ook het meest thuis. Ik hou van de keuken en zal deze dan ook het meest gaan missen. Vooral het muurtje achter het fornuis wat ik zelf bedacht heb en Dennis gemetseld heeft vind ik geweldig. Misschien laten we dit in een volgend huis ook wel weer terug komen. De hele uitbouw en alle overige dingen die gedaan zijn in huis zijn door Dennis zelf gedaan. Fijn zo’n handige man!

14

De Steven Kraaijstraat is een erg fijne straat om te wonen. Het is een kindvriendelijke straat omdat het een doodlopende weg is waar niet hard gereden wordt. Wat ik zelf erg mooi vind is de rij eikenbomen op de groenstrook in het midden van de straat. Dit geeft een relatief nieuwe straat toch heel veel karakter.  Door de groenstrook oogt de straat ook heel ruimelijk en kijk je niet zo bij je overburen naar binnen. De stoep voor ons huis wordt alleen gebruikt voor buurtbewoners. Mensen die door de straat heen lopen gaan over het fietspad aan de overkant. Daardoor hebben we ondanks het feit dat we weinig voortuin hebben toch veel privacy. de straat wordt bewoond door jong en oud.  Er zijn veel mensen die hier vanaf de bouw al wonen maar er is ook een jonge instroom.

33

Wij hebben een prima contact met onze buren en zullen de straat ook zeker wel gaan missen.  De reden dat wij gaan verhuizen is dat we graag een huis met een garage willen. Dennis is erg handig en heeft veel gereedschap. Het zou fijn zijn als hij een plek heeft waar hij dit kwijt kan en waar hij ook nog eens droog kan klussen.

Verder zijn we ook toe aan een nieuwe uitdaging. Zoals ik al zei doet Dennis alle klussen zelf en ik bruis altijd van de ideeen. Naast mijn werk in de zorg ben ik ook bezig met een opleiding interieurstyling en ben hier in de praktijk ook al veel mee bezig. In een nieuw (opknap)huis kunnen we ons weer helemaal uitleven! Thuis betekent voor mij: Omringd zijn met mensen waar je van houdt en jezelf bij kan zijn in een ruimte die past bij jou als bewoner. Hoe mooi die ingerichte ‘vt wonen kamertjes’ ook zijn. Ik zou nooit zo een ‘showroom’ kunnen betrekken. Ik vind het belangrijk dat de sfeer in huis klopt, het kleurgebruik, gebruik van materialen en verlichting moet passen bij de bewoners en en hun woonwensen. En natuurlijk de persoonlijke touch. Foto’s, kunst en spullen met herinneringen maken je huis een thuis. Dit is wat een huis bijzonder en eigen maakt. Bij ons in huis vind je dit ook overal terug. Natuurlijk wel op een verantwoorde manier gestyled. Onder een stolp, op een plankje samen met bijpassende spulletjes. Ik groepeer mijn accessoires altijd om rust te houden in mijn interieur. 

woonkamer detail 13

Ik hoop dat een toekomstige bewoner zich net zo thuis zal voelen als wij altijd gedaan hebben maar dan weer geheel op zijn of haar eigen manier!

X Dunja

Deze gave woning staat dus te koop!:  Funda-link

Bel of app mij gerust voor meer info of een afspraak voor bezichtiging.