Druk, druk, druk! Niet te geloven hoe snel de tijd gaat.. Inmiddels is Roy van de Kraats al bezig met het stucwerk! Heel gaaf om te zien hoe de ruimtes strak en netjes worden. En ze gaan zo snel! Het metselwerk is nu ook helemaal af en er kan gevoegd worden. Verder is Barry van Installatiebedrijf Grift alweer druk geweest met het leidingwerk. Zelfs het glas is geplaatst door Meiling.  En ik heb een dakraam in mijn werkkamer! Dat betekende de afgelopen tijd heel veel keuzes maken…

Welke kleur voegwerk? Er werden 5 kleuren op een klein stukje metselwerk laten zien. En tja, wat kies je dan. Iedereen vindt ook weer wat anders natuurlijk. Snel ben ik nog even richting het huis gereden waar we de bouwstenen van gezien hebben. En toen was de keuze toch snel gemaakt. Inmiddels zijn de schoorstenen al gevoegd. Half grijs, half wit!

Waar moeten de stopcontacten komen? Wat een drama is dat zeg.. Volgens mij kun je er nooit te veel hebben… Maar om je muur nou helemaal vol te bouwen met stopcontacten is ook wat. Verder moest ik bijvoorbeeld nadenken welke buitenlampen ik wilde, want het elektra-punt daarvan moest ook bepaald worden. Help, ik ben niet zo goed in dit soort dingen om binnen een aantal dagen te beslissen..  Toch is het me gelukt! 🙂

Hoe willen we het glaswerk? Welke verdeling met glasroedes? Ook zoiets.. William was zo slim om de verschillende opties het op het folie af te tapen.. Uiteindelijk gekozen voor 1 roede in het midden. Niet te druk en wel chique al zeg ik het zelf..

En zo is er natuurlijk zoveel meer te kiezen. Leuk hoor, dat natuurlijk ook! Waar we nog steeds geen duidelijkheid over hebben is de keuken en de trap. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de service van verschillende bedrijven niet echt geweldig vind. We moeten er gewoon een aantal keer achteraan om überhaupt een offerte te ontvangen.  Er is blijkbaar werk genoeg op dit moment! Maar dan nog vind ik het gek dat we soms wel 2 weken moeten wachten om wat van een bedrijf te horen. Jammer! Ik ben dan al heel snel geneigd om verder te kijken… 😉

Verder is Marktplaats mijn allergrootste vriend op dit moment.. Ik heb denk ik wel 15 zoekopdrachten uitstaan met allerlei spullen die ik graag zou willen in het huis..  Van stellingkast tot openhaard…  Zo heb ik ook weer een gaaf stalen raam weten te vinden voor in de badkamer.. Als scheidingswand in de douche! Heel gaaf!

Tijdens de “koude dagen” ging het super in ons “kabouterhuisje”. Goed te doen hoor! Nu heb ik de meiden beloofd dat, zodra het wat warmer weer word, we een keer gaan “logeren” in ons nieuwe huis.. Met z’n allen op een groot matras! Leuk!

XOXO Gieta

 

1

Het metselwerk is heel gaaf geworden! Bedankt Stobbe & Simon!

5

3

 

 

 

6

Nu zijn ze bezig met de zinken dakgoten.

4

Het dakraam in mijn werkkamer.

7

De gemetselde en gevoegde schoorsteen!

10

Het rookkanaal wordt al goed benut! Zo hopen we dat de woning snel droog is.. 🙂

 

11

Een raampartij, inclusief glasroede!

12

De achtergevel, nu een ware etalage..

13

Strak stucwerk!

15

17

16

18

19