5 tips voor verkoop van jouw thuis!

5 tips voor verkoop van jouw thuis!

Auteur

Gieta Arendsen

Datum:

17 oktober 2022

Leestijd:

2 min

Tags:

Wellicht dat de woningmarkt zich gaat draaien waarbij je ervoor kiest om eerst je huis te verkopen. Wanneer er meer aanbod op de woningmarkt komt, is dat in bepaalde gevallen een verstandige keuze. Ik adviseer je tijdig te beginnen met jouw thuis helemaal verkoopklaar te maken en daarbij heb ik vast 5 tips voor je!

 

1. Zorg dat er geen achterstallig onderhoud is. Dat klinkt best wel logisch, maar denk ik je daarbij wel aan alles? Denk aan bijvoorbeeld het buitenschilderwerk, de status van je plinten en je kranen. Zelf zie je vaak niet meer waar jouw woning wel wat liefde kan gebruiken. Laat iemand anders eens met een frisse blik meekijken! 

 

2. Een goed energielabel bij de verkoop van je woning is steeds belangrijker. Wellicht kun je maatregelen treffen waarbij het label hoger uitkomt. Denk aan extra dakisolatie, spouwisolatie of het vernieuwen van de verwarmingsinstallatie. Het is dan meteen verstandig om het label aan te vragen, want vaak duurt het even voordat deze klaar is. Er komt tegenwoordig ook echt iemand bij je thuis om de woning op te nemen.  Dit kan vaak in combinatie met het maken van digitale plattegronden van je woning. Deze kan je dan weer gebruiken bij de verkoop van je woning. Ik werk samen met Tekenplan in Amersfoort, maar er zijn uiteraard verschillende aanbieders.

 

3. Plan vast afspraken met je financieel adviseur en je makelaar. Zodra de woning verkocht is, weet je meteen wat er financieel mogelijk is en kun je jouw zoektocht starten. Je makelaar kan vast meekijken hoe je jouw woning het beste kun presenteren en wellicht heeft hij of zij tips wat je eventueel nog kan aanpakken in je huis. Die frisse blik bij punt 1 is dan meteen afgevinkt! Deze eerste afspraken zijn vrijblijvend. Ook weet de makelaar vast waar je straks naar op zoekt bent en kijkt al voor je rond.

 

4. Ga vast ruimen. Het is fijn dat je straks al deze spullen niet hoeft te verhuizen maar het is ook beter voor de verkoop van je huis. Een overvolle berging of garage laat de kijker extra denken of zij wel genoeg ruimte hebben voor al hun spullen. En het staat gewoon minder representatief. Ook kun je ervoor kiezen om tijdelijk wat extra spullen ergens anders op te slaan.

 

5. Ook een extra schoon huis verkoop beter! Begin vast met die grote schoonmaak en houd het vandaar uit gemakkelijk bij. Ik poets ook zeker niet alle plintjes en hoekjes maar bij verkoop worden al deze hoekjes en plintjes wel goed bekeken. Voor die hardnekkige kalkaanslag heb je dan ook mooi even de tijd voor.

 

Ik hoop dat je wat aan mij tips hebt. Ik kom graag langs om als eerste vrijblijvend mee te kijken en een waarde te bepalen nadat je nog de puntjes op de "i" hebt gezet. Ben je er eigenlijk wel klaar voor maar wil je nog niet direct in verkoop? Dan kun je ook overwegen om alvast de foto's te laten maken, vooral als het lekker zonnig weer is. Je weet inmiddels vast wel hoe belangrijk ik het vind hoe de woning gepresenteerd wordt en daar horen ook mooie foto's bij. De foto's zijn je visitekaartje straks! 

Na al dat zwoegen zal je zien dat jouw harde werk echt beloond wordt. Je verkoopt beter met een huis dat er echt klaar voor is. 

 

Waarom Open Huis

Door: Gieta Arendsen op 28 maart 2023

Waarom zou je als verkoper meedoen aan een Open Huis actie? 

Als je geinteresseerd bent, kun je toch immers gewoon een afspraak plannen bij de makelaar?

Tags:

Lees verder

Klopt mijn WOZ-waarde?

Door: Gieta Arendsen op 14 maart 2023

Check je WOZ-waarde!

Ik heb de afgelopen weken al veel nieuwe WOZ-waardes voorbij zien komen die ik zeker kloppend vind. De WOZ-waardes komen nu echt in de buurt van de huidige verkoopprijzen! Leuk voor jou om te weten en om rekening mee te houden. Maar, ik ben er nu ook al 2 tegen gekomen die ik niet kloppend en veel te hoog vind. Check dus ook jouw WOZ-waarde!

 

Tags:

Lees verder

Kaartje met liefde!

Door: Gieta Arendsen op 09 maart 2023

Heb je dat ook wel eens? Als DAT huis toch een keer te koop zou komen.. Of misschien heb je wel een specifieke straat of buurt waar je graag zou willen wonen.

 

Tags:

Lees verder