Hoe gaat dat in zijn werk, je huis te koop zetten?

Hoe gaat dat in zijn werk, je huis te koop zetten?

Auteur

Gieta Arendsen

Datum:

27 juni 2019

Leestijd:

5 mins

Tags:

verkoop

Voor ons makelaars is het logisch wat we precies allemaal doen als we je huis in verkoop gaan zetten. Maar dat is voor jou natuurlijk allemaal nieuw! Vandaag even een blog over hoe ik te werk ga. Want spannend is het.. en dat begrijp ik heel goed! Jouw thuis komt openbaar op internet en iedereen kijkt mee… Daarnaast ga je jouw thuis “opgeven”. Ook niet makkelijk en dat begrijp ik.

 

Mocht je twijfelen om je huis te gaan verkopen, dan is het sowieso een goed plan om een makelaar vrijblijvend langs te laten komen. Al is het in de eerste instantie maar om te weten welke verkoopopbrengst je kan verwachten. Je kunt er zelfs voor kiezen 2  of 3 makelaars langs te laten komen om te horen hoe ze te werk gaan, wat de kosten zijn,  en of de klik er is. Dat laatste is zeker niet onbelangrijk, want je gaat wel een samenwerking met degene aan en je geeft deze makelaar het vertrouwen om jouw grootste financiële bezit (voor de meesten.. 😉 zo goed mogelijk te verkopen tegen de beste voorwaarden.

 

Wanneer je mij uitnodigt, zal ik eerst graag willen weten wat je plannen zijn en wat jouw verhaal is. Ik wil je graag iets beter leren kennen, want ook ik ga misschien een belangrijke samenwerking met je aan. Ik zal de woning van top tot teen bekijken en ik kan je alvast wat tips geven wat je zou kunnen doen om straks je woning optimaal te presenteren, mocht je echt de stap gaan maken. Dat laatste is natuurlijk helemaal in overleg. Ik ga je niet vragen je hele woning te verbouwen. En heb je bijvoorbeeld een wat oudere keuken,  daar kan ik echt wat mee qua styling! Geen huis is perfect, en dat hoeft ook echt niet! Elke woning heeft zijn punten waarvan ik enthousiast word. En daar speel ik op in. Wat ik vaak hoor is dat mensen zich wat schamen voor bijvoorbeeld de spullen die nog in huis staan. Ik kijk daar echt wel doorheen. Als ik je nu in mijn huis uitnodig… dan wil ik ook echt niet dat er foto’s gemaakt worden op dat moment.

Tijdens zo’n eerste gesprek ga ik je vertellen wat ik zou doen bij de verkoop van jouw woning. Bij iedere woning heb ik een ander plan. Ik zal je vertellen wat plussen en minnen zullen zijn en ik ga de verkoopopbrengst berekenen. Verder kan ik je adviseren wat te doen, wat je eerste stappen kunnen zijn. We kunnen ook samen, eerst vrijblijvend, op zoek gaan naar een nieuw thuis! Dat behoort ook allemaal tot de mogelijkheden. Mijn ervaring en kennis van de regio en woningmarkt is dan natuurlijk heel fijn. Als laatste zal ik je vertellen wat mijn kosten zullen zijn als ik jouw huis mag verkopen. Vind ik dat er nog wat styling gedaan mag worden en je staat er voor open, dan zijn de kosten die daar bij horen, in mijn tarief inbegrepen. Zo weet je precies waar je aan toe bent, als je met mij het avontuur aangaat.

 

Ga je de stap met mij nemen? Dan gaan we aan de slag met het verkoopklaar maken van de woning! En daar help ik je natuurlijk bij zover je wilt. Dan maak ik zelf de foto’s, een eventuele video, de plattegronden en de aanbiedingstekst voor op Funda en mijn website. De meeste makelaars besteden met name de fotografie en de videografie uit, maar ik vind het heel fijn om dit allemaal zelf te doen omdat ik de woning dan ook precies zo kan presenteren zoals ik dit wil. Ik weet immers zelf het beste hoe ik de woning wil gaan verkopen.  Alles kan ik op elkaar laten inspelen en alles gebeurd natuurlijk in overleg met jou. Jij krijgt wel wat huiswerk van mij, want er zullen wat lijsten ingevuld moeten worden. Ik wil alles van je woning weten, ik zal verder onderzoek doen als dit nodig is en het is belangrijk om duidelijk te maken voor de geïnteresseerden wat er mee gaat en wat er achter blijft.

 

Als we alles klaar hebben, gaan we online! Hoe ik dat doe, heb je vast wel gezien. Mijn werkwijze is dat iedereen altijd bij mij terecht kan en alles kan vragen. Dat geeft vertrouwen, ook aan jouw toekomstige koper. Ik ben flexibel in het maken van afspraken en ik speel in op de geïnteresseerden. Hebben zij bijvoorbeeld vragen waar ik niet direct antwoord op heb, je kunt ervan uitgaan dat ik hier mee aan de slag ga. Ik weet dat er geen broodjes verkocht en gekocht worden. Een goede dienstverlening kun je zeker van mij verwachten. De reden waarom ik alleen werk is ook omdat ik dan ook alleen het contact met alle geïnteresseerden heb. Dat vind ik fijn en zo komt er ook geen “ruis” op de lijn. Ik verkoop niet meer woningen dan dat ik aan kan, zodat je altijd mijn service kunt verwachten en zodat ik altijd bezig ben met jouw woning.

 

Hebben we de juiste koper gevonden? Dan ga ik alle afspraken perfect noteren in de koopovereenkomst die we samen goed doornemen en uiteindelijk ondertekenen. Bij de uiteindelijke sleuteloverdracht zal er nog een inspectie zijn in de woning. Natuurlijk ben ik daar ook bij. Zijn er eventueel zaken die na de sleuteloverdracht spelen? Ook dan blijf ik jouw makelaar. Van A tot Z kun je bij mij terecht voor een zorgeloze, goede transactie. Ik hoop dat ik jou in de toekomst ook eens mag begeleiden!

Heb je vragen over bovenstaand verhaal? Laat het me weten, geen vraag is gek..;-)

 

Gieta

Waarom Open Huis

Door: Gieta Arendsen op 28 maart 2023

Waarom zou je als verkoper meedoen aan een Open Huis actie? 

Als je geinteresseerd bent, kun je toch immers gewoon een afspraak plannen bij de makelaar?

Tags:

Lees verder

Klopt mijn WOZ-waarde?

Door: Gieta Arendsen op 14 maart 2023

Check je WOZ-waarde!

Ik heb de afgelopen weken al veel nieuwe WOZ-waardes voorbij zien komen die ik zeker kloppend vind. De WOZ-waardes komen nu echt in de buurt van de huidige verkoopprijzen! Leuk voor jou om te weten en om rekening mee te houden. Maar, ik ben er nu ook al 2 tegen gekomen die ik niet kloppend en veel te hoog vind. Check dus ook jouw WOZ-waarde!

 

Tags:

Lees verder

Kaartje met liefde!

Door: Gieta Arendsen op 09 maart 2023

Heb je dat ook wel eens? Als DAT huis toch een keer te koop zou komen.. Of misschien heb je wel een specifieke straat of buurt waar je graag zou willen wonen.

 

Tags:

Lees verder