De huidige woningmarkt

De huidige woningmarkt

Auteur

Gieta Arendsen

Datum:

07 juni 2022

Leestijd:

3 min

Tags:

woningmarkt inflatie huizenprijzen makelaar advies

Je hebt het vast wel gemerkt, de woningmarkt lijkt wat te zijn bekoeld. Door rentestijging, inflatie, en de gasprijzen is de overspannenheid van de woningmarkt er wat uit.

 

Al verschilt het wel per woning. De woningen in de wat hogere prijsklasse zijn nog steeds erg snel verkocht en er is veel vraag naar vrijstaande woningen tot circa € 1.000.000,-. Daarbij moet ik wel zeggen dat er dan met name veel vraag is naar woningen die enigszins “af” zijn. Want ook de prijzen voor een verbouwing zijn op dit moment namelijk niet mis. En wanneer wordt een keuken of badkamer geleverd? Hoe snel kan een aannemer die uitbouw realiseren? 

 

Wat betekent dit voor jouw plannen? Wat is nou precies de waarde van je woning op dit moment? Als makelaars kunnen we je daar uiteraard advies in geven. Want enige voorzichtigheid is op dit moment best verstandig. Mijn verwachting is dat de markt stabiliseert en niet instort, want er is nog steeds een woningtekort. Jouw mogelijke plannen zijn dus nog steeds het onderzoeken waard. Vraag eens een vrijblijvend advies aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur en bespreek je financiële mogelijkheden op dit moment. En uiteraard kom ik graag langs voor een waardebepaling en vrijblijvend advies hoe nu verder te gaan met je mogelijke plannen. Is eerst kopen of verkopen verstandig bijvoorbeeld? Dat is per situatie verschillend en daar help ik je graag bij. Neem gerust contact op!

Ken je mij en mijn bedrijf al?

Door: Gieta Arendsen op 17 november 2022

 

Ik hoor vaak dat men denkt dat ik maar “zo” in die makelaardij ben gerold, maar niets is minder waar.. ;-) Vanaf mijn 18e  ben ik actief en werkzaam in de makelaardij. Tijdens een eerste stage op een makelaarskantoor, toen de studie Office Management volgend, ben ik verliefd geraakt op dit mooie vak.  

Tags: makelaar taxateur kennismaken persoonlijk

Lees verder

Verbouwen of verhuizen?

Door: Gieta Arendsen op 25 oktober 2022

Een groot dilemma voor velen.. Wat gaan we doen? Verbouwen of verhuizen? Hoe lang heb je deze vraag al voor je uit geschoven?

Tags:

Lees verder