De huidige woningmarkt

De huidige woningmarkt

Auteur

Gieta Arendsen

Datum:

07 juni 2022

Leestijd:

3 min

Tags:

woningmarkt inflatie huizenprijzen makelaar advies

Je hebt het vast wel gemerkt, de woningmarkt lijkt wat te zijn bekoeld. Door rentestijging, inflatie, en de gasprijzen is de overspannenheid van de woningmarkt er wat uit.

 

Al verschilt het wel per woning. De woningen in de wat hogere prijsklasse zijn nog steeds erg snel verkocht en er is veel vraag naar vrijstaande woningen tot circa € 1.000.000,-. Daarbij moet ik wel zeggen dat er dan met name veel vraag is naar woningen die enigszins “af” zijn. Want ook de prijzen voor een verbouwing zijn op dit moment namelijk niet mis. En wanneer wordt een keuken of badkamer geleverd? Hoe snel kan een aannemer die uitbouw realiseren? 

 

Wat betekent dit voor jouw plannen? Wat is nou precies de waarde van je woning op dit moment? Als makelaars kunnen we je daar uiteraard advies in geven. Want enige voorzichtigheid is op dit moment best verstandig. Mijn verwachting is dat de markt stabiliseert en niet instort, want er is nog steeds een woningtekort. Jouw mogelijke plannen zijn dus nog steeds het onderzoeken waard. Vraag eens een vrijblijvend advies aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur en bespreek je financiële mogelijkheden op dit moment. En uiteraard kom ik graag langs voor een waardebepaling en vrijblijvend advies hoe nu verder te gaan met je mogelijke plannen. Is eerst kopen of verkopen verstandig bijvoorbeeld? Dat is per situatie verschillend en daar help ik je graag bij. Neem gerust contact op!

Hoe leuk is het wonen in Putten en omstreken?

Door: Gieta Arendsen op 02 november 2020

Wat zou het toch heerlijk zijn om meer richting de bossen en de natuur te verhuizen... Droom jij daar ook wel eens van? Mij lijkt het bijvoorbeeld  ook geweldig om in de bruisende stad te wonen, maar ik ben ook elke dag weer dankbaar voor mijn woonomgeving. Ik loop, fiets, rij zo het bos in en dat doe ik dan ook regelmatig! Hoe is het nou om hier te wonen?

Tags: veluwe bossen verhuizen

Lees verder

Stille verkoop

Door: Gieta Arendsen op 13 maart 2020

Krijg jij ook overal weer zin in? Lekker in de tuin aan de slag.. je huis opnieuw inrichten.. Vooral lekker thuis nu dat stomme virus er is ;-). De laatste tijd krijg ik ook ontzettend veel zoekopdrachten binnen.

Tags:

Lees verder

Verslaafd aan Funda

Door: Gieta Arendsen op 31 januari 2020

Wellicht houd je Funda ook al maanden nauwlettend in de gaten. Want die stap willen jullie toch wel een keer gaan maken! Een nieuw thuis… een volgende stap! Of misschien wel een stapje terug. De huizenprijzen zijn gestegen, jullie kunnen de woning goed verkopen. Maar het aanbod is gering. En dat maakt de beslissing moeilijk wat te doen. Jullie woning vast verkopen en tijdelijk (waarschijnlijk duur) gaan huren met niets nieuws in het vooruitzicht?

Tags: Funda tekoop makelaar verkoop woning bezichtiging waardebepaling

Lees verder