De huidige woningmarkt

De huidige woningmarkt

Auteur

Gieta Arendsen

Datum:

07 juni 2022

Leestijd:

3 min

Tags:

woningmarkt inflatie huizenprijzen makelaar advies

Je hebt het vast wel gemerkt, de woningmarkt lijkt wat te zijn bekoeld. Door rentestijging, inflatie, en de gasprijzen is de overspannenheid van de woningmarkt er wat uit.

 

Al verschilt het wel per woning. De woningen in de wat hogere prijsklasse zijn nog steeds erg snel verkocht en er is veel vraag naar vrijstaande woningen tot circa € 1.000.000,-. Daarbij moet ik wel zeggen dat er dan met name veel vraag is naar woningen die enigszins “af” zijn. Want ook de prijzen voor een verbouwing zijn op dit moment namelijk niet mis. En wanneer wordt een keuken of badkamer geleverd? Hoe snel kan een aannemer die uitbouw realiseren? 

 

Wat betekent dit voor jouw plannen? Wat is nou precies de waarde van je woning op dit moment? Als makelaars kunnen we je daar uiteraard advies in geven. Want enige voorzichtigheid is op dit moment best verstandig. Mijn verwachting is dat de markt stabiliseert en niet instort, want er is nog steeds een woningtekort. Jouw mogelijke plannen zijn dus nog steeds het onderzoeken waard. Vraag eens een vrijblijvend advies aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur en bespreek je financiële mogelijkheden op dit moment. En uiteraard kom ik graag langs voor een waardebepaling en vrijblijvend advies hoe nu verder te gaan met je mogelijke plannen. Is eerst kopen of verkopen verstandig bijvoorbeeld? Dat is per situatie verschillend en daar help ik je graag bij. Neem gerust contact op!

Waarom Open Huis

Door: Gieta Arendsen op 28 maart 2023

Waarom zou je als verkoper meedoen aan een Open Huis actie? 

Als je geinteresseerd bent, kun je toch immers gewoon een afspraak plannen bij de makelaar?

Tags:

Lees verder

Klopt mijn WOZ-waarde?

Door: Gieta Arendsen op 14 maart 2023

Check je WOZ-waarde!

Ik heb de afgelopen weken al veel nieuwe WOZ-waardes voorbij zien komen die ik zeker kloppend vind. De WOZ-waardes komen nu echt in de buurt van de huidige verkoopprijzen! Leuk voor jou om te weten en om rekening mee te houden. Maar, ik ben er nu ook al 2 tegen gekomen die ik niet kloppend en veel te hoog vind. Check dus ook jouw WOZ-waarde!

 

Tags:

Lees verder

Kaartje met liefde!

Door: Gieta Arendsen op 09 maart 2023

Heb je dat ook wel eens? Als DAT huis toch een keer te koop zou komen.. Of misschien heb je wel een specifieke straat of buurt waar je graag zou willen wonen.

 

Tags:

Lees verder