Eerst kopen of verkopen?

Eerst kopen of verkopen?

Auteur

Gieta Arendsen

Datum:

26 mei 2019

Leestijd:

5 minuten

Tags:

kopen verkopen

Er zijn  veel mensen met woondromen dus veel mensen die eigenlijk hun huis wel willen verkopen maar niet zo goed durven op dit moment omdat er gewoon niet zoveel in verkoop komt waar ze eventueel interesse in zouden hebben. Een vicieuze cirkel..  En komt er nu iets te koop, dan is het gewoon vaak snel verkocht.. En moet je er dus snel bij zijn! Wat zijn nou de opties? Wat kan je doen?

Wanneer je ervoor kiest om eerst te verkopen, kun je nog overwegen om eerst niet geheel openbaar en publiekelijk op Funda te gaan.  Dan is het toch goed om alvast een makelaar in te schakelen en kenbaar te maken dat je eventueel wel plannen hebt! Wij makelaars hebben een zoekersbestand waar misschien wel jouw koper tussen zit… Begrijp me niet verkeerd, ik vind het beter om wel online te gaan met je woning  om zo iedere geïnteresseerde te kunnen bereiken voor het beste slagingspercentage. Qua presentatie weet ik wat je moet doen en ik ben er van overtuigd dat de verkoop zo het meeste succesvol zou zijn. Maar de andere optie is er dus wel.

Wanneer je je huis eenmaal verkocht hebt, sta je “sterker” in de markt omdat je dan geen “voorbehoud van verkoop eigen woning” meer nodig hebt. Grotere kans van slagen dus dat jouw bod misschien wel geaccepteerd wordt! Ik kan je daar in een vrijblijvend gesprek van alles over vertellen en de verschillende opties met je bespreken. Hou er wel rekening mee dat je misschien eerder je woning uit moet en dus een tijdelijke woonoplossing moet zoeken.

Wanneer je er voor kiest om eerst aan te kopen is het goed om daarover een financieel adviseur te spreken of je die mogelijkheid ook wel hebt. Niet iedere geldverstrekker gaat hiermee akkoord en het is belangrijk dat je een overbrugging kan regelen. Verder is dan alvast een vrijblijvend verkoopgesprek met een makelaar wel een goed idee om te weten wat jouw woning ongeveer gaat opbrengen en waar je rekening mee kan houden.

Hoe dan ook, het is gewoon belangrijk om in ieder geval jouw makelaar kenbaar te maken dat je met plannen speelt. Ook ik kan je daar natuurlijk bij helpen. Als geen ander weet ik hoe spannend en hoe lastig dit proces is.  En hoe je hier het beste mee om kan gaan!  Ik kan je allereerst vrijblijvend adviseren wat jij het beste kan doen en je uiteindelijk begeleiden bij een aan- of verkoop mocht je dat fijn vinden. Ook werk ik samen met goede financiële adviseurs die graag een keer vrijblijvend bij je thuis komen om te kijken wat je mogelijkheden zijn.

En wil je nou niet meteen een makelaar of adviseur op de stoep, ook digitaal mag je me natuurlijk om advies vragen! Geen vraag is gek!  Het is in ieder geval een kleine stap om te laten weten wat je eigenlijk zoekt en waar je woont. Je weet nooit wat daar uit kan rollen!

Hoe leuk is het wonen in Putten en omstreken?

Door: Gieta Arendsen op 02 november 2020

Wat zou het toch heerlijk zijn om meer richting de bossen en de natuur te verhuizen... Droom jij daar ook wel eens van? Mij lijkt het bijvoorbeeld  ook geweldig om in de bruisende stad te wonen, maar ik ben ook elke dag weer dankbaar voor mijn woonomgeving. Ik loop, fiets, rij zo het bos in en dat doe ik dan ook regelmatig! Hoe is het nou om hier te wonen?

Tags: veluwe bossen verhuizen

Lees verder

Stille verkoop

Door: Gieta Arendsen op 13 maart 2020

Krijg jij ook overal weer zin in? Lekker in de tuin aan de slag.. je huis opnieuw inrichten.. Vooral lekker thuis nu dat stomme virus er is ;-). De laatste tijd krijg ik ook ontzettend veel zoekopdrachten binnen.

Tags:

Lees verder

Verslaafd aan Funda

Door: Gieta Arendsen op 31 januari 2020

Wellicht houd je Funda ook al maanden nauwlettend in de gaten. Want die stap willen jullie toch wel een keer gaan maken! Een nieuw thuis… een volgende stap! Of misschien wel een stapje terug. De huizenprijzen zijn gestegen, jullie kunnen de woning goed verkopen. Maar het aanbod is gering. En dat maakt de beslissing moeilijk wat te doen. Jullie woning vast verkopen en tijdelijk (waarschijnlijk duur) gaan huren met niets nieuws in het vooruitzicht?

Tags: Funda tekoop makelaar verkoop woning bezichtiging waardebepaling

Lees verder