Eerst kopen of verkopen?

Eerst kopen of verkopen?

Auteur

Gieta Arendsen

Datum:

26 mei 2019

Leestijd:

5 minuten

Tags:

kopen verkopen

Er zijn  veel mensen met woondromen dus veel mensen die eigenlijk hun huis wel willen verkopen maar niet zo goed durven op dit moment omdat er gewoon niet zoveel in verkoop komt waar ze eventueel interesse in zouden hebben. Een vicieuze cirkel..  En komt er nu iets te koop, dan is het gewoon vaak snel verkocht.. En moet je er dus snel bij zijn! Wat zijn nou de opties? Wat kan je doen?

Wanneer je ervoor kiest om eerst te verkopen, kun je nog overwegen om eerst niet geheel openbaar en publiekelijk op Funda te gaan.  Dan is het toch goed om alvast een makelaar in te schakelen en kenbaar te maken dat je eventueel wel plannen hebt! Wij makelaars hebben een zoekersbestand waar misschien wel jouw koper tussen zit… Begrijp me niet verkeerd, ik vind het beter om wel online te gaan met je woning  om zo iedere geïnteresseerde te kunnen bereiken voor het beste slagingspercentage. Qua presentatie weet ik wat je moet doen en ik ben er van overtuigd dat de verkoop zo het meeste succesvol zou zijn. Maar de andere optie is er dus wel.

Wanneer je je huis eenmaal verkocht hebt, sta je “sterker” in de markt omdat je dan geen “voorbehoud van verkoop eigen woning” meer nodig hebt. Grotere kans van slagen dus dat jouw bod misschien wel geaccepteerd wordt! Ik kan je daar in een vrijblijvend gesprek van alles over vertellen en de verschillende opties met je bespreken. Hou er wel rekening mee dat je misschien eerder je woning uit moet en dus een tijdelijke woonoplossing moet zoeken.

Wanneer je er voor kiest om eerst aan te kopen is het goed om daarover een financieel adviseur te spreken of je die mogelijkheid ook wel hebt. Niet iedere geldverstrekker gaat hiermee akkoord en het is belangrijk dat je een overbrugging kan regelen. Verder is dan alvast een vrijblijvend verkoopgesprek met een makelaar wel een goed idee om te weten wat jouw woning ongeveer gaat opbrengen en waar je rekening mee kan houden.

Hoe dan ook, het is gewoon belangrijk om in ieder geval jouw makelaar kenbaar te maken dat je met plannen speelt. Ook ik kan je daar natuurlijk bij helpen. Als geen ander weet ik hoe spannend en hoe lastig dit proces is.  En hoe je hier het beste mee om kan gaan!  Ik kan je allereerst vrijblijvend adviseren wat jij het beste kan doen en je uiteindelijk begeleiden bij een aan- of verkoop mocht je dat fijn vinden. Ook werk ik samen met goede financiële adviseurs die graag een keer vrijblijvend bij je thuis komen om te kijken wat je mogelijkheden zijn.

En wil je nou niet meteen een makelaar of adviseur op de stoep, ook digitaal mag je me natuurlijk om advies vragen! Geen vraag is gek!  Het is in ieder geval een kleine stap om te laten weten wat je eigenlijk zoekt en waar je woont. Je weet nooit wat daar uit kan rollen!

Waarom Open Huis

Door: Gieta Arendsen op 28 maart 2023

Waarom zou je als verkoper meedoen aan een Open Huis actie? 

Als je geinteresseerd bent, kun je toch immers gewoon een afspraak plannen bij de makelaar?

Tags:

Lees verder

Klopt mijn WOZ-waarde?

Door: Gieta Arendsen op 14 maart 2023

Check je WOZ-waarde!

Ik heb de afgelopen weken al veel nieuwe WOZ-waardes voorbij zien komen die ik zeker kloppend vind. De WOZ-waardes komen nu echt in de buurt van de huidige verkoopprijzen! Leuk voor jou om te weten en om rekening mee te houden. Maar, ik ben er nu ook al 2 tegen gekomen die ik niet kloppend en veel te hoog vind. Check dus ook jouw WOZ-waarde!

 

Tags:

Lees verder

Kaartje met liefde!

Door: Gieta Arendsen op 09 maart 2023

Heb je dat ook wel eens? Als DAT huis toch een keer te koop zou komen.. Of misschien heb je wel een specifieke straat of buurt waar je graag zou willen wonen.

 

Tags:

Lees verder