Eerst kopen of verkopen?

Eerst kopen of verkopen?

Auteur

Gieta Arendsen

Datum:

26 mei 2019

Leestijd:

5 minuten

Tags:

kopen verkopen

Er zijn  veel mensen met woondromen dus veel mensen die eigenlijk hun huis wel willen verkopen maar niet zo goed durven op dit moment omdat er gewoon niet zoveel in verkoop komt waar ze eventueel interesse in zouden hebben. Een vicieuze cirkel..  En komt er nu iets te koop, dan is het gewoon vaak snel verkocht.. En moet je er dus snel bij zijn! Wat zijn nou de opties? Wat kan je doen?

Wanneer je ervoor kiest om eerst te verkopen, kun je nog overwegen om eerst niet geheel openbaar en publiekelijk op Funda te gaan.  Dan is het toch goed om alvast een makelaar in te schakelen en kenbaar te maken dat je eventueel wel plannen hebt! Wij makelaars hebben een zoekersbestand waar misschien wel jouw koper tussen zit… Begrijp me niet verkeerd, ik vind het beter om wel online te gaan met je woning  om zo iedere geïnteresseerde te kunnen bereiken voor het beste slagingspercentage. Qua presentatie weet ik wat je moet doen en ik ben er van overtuigd dat de verkoop zo het meeste succesvol zou zijn. Maar de andere optie is er dus wel.

Wanneer je je huis eenmaal verkocht hebt, sta je “sterker” in de markt omdat je dan geen “voorbehoud van verkoop eigen woning” meer nodig hebt. Grotere kans van slagen dus dat jouw bod misschien wel geaccepteerd wordt! Ik kan je daar in een vrijblijvend gesprek van alles over vertellen en de verschillende opties met je bespreken. Hou er wel rekening mee dat je misschien eerder je woning uit moet en dus een tijdelijke woonoplossing moet zoeken.

Wanneer je er voor kiest om eerst aan te kopen is het goed om daarover een financieel adviseur te spreken of je die mogelijkheid ook wel hebt. Niet iedere geldverstrekker gaat hiermee akkoord en het is belangrijk dat je een overbrugging kan regelen. Verder is dan alvast een vrijblijvend verkoopgesprek met een makelaar wel een goed idee om te weten wat jouw woning ongeveer gaat opbrengen en waar je rekening mee kan houden.

Hoe dan ook, het is gewoon belangrijk om in ieder geval jouw makelaar kenbaar te maken dat je met plannen speelt. Ook ik kan je daar natuurlijk bij helpen. Als geen ander weet ik hoe spannend en hoe lastig dit proces is.  En hoe je hier het beste mee om kan gaan!  Ik kan je allereerst vrijblijvend adviseren wat jij het beste kan doen en je uiteindelijk begeleiden bij een aan- of verkoop mocht je dat fijn vinden. Ook werk ik samen met goede financiële adviseurs die graag een keer vrijblijvend bij je thuis komen om te kijken wat je mogelijkheden zijn.

En wil je nou niet meteen een makelaar of adviseur op de stoep, ook digitaal mag je me natuurlijk om advies vragen! Geen vraag is gek!  Het is in ieder geval een kleine stap om te laten weten wat je eigenlijk zoekt en waar je woont. Je weet nooit wat daar uit kan rollen!

Waarom een klein kantoor?

Door: Gieta Arendsen op 19 januari 2023

Dat ik nog steeds alleen mijn bedrijf Homesupply run, vanuit huis, is een bewuste keuze. Persoonlijke, actieve aandacht voor mijn opdrachtgevers is heel belangrijk voor mij. Daarnaast ben ik een controle-freak, dus dan is het ook extra fijn om echt alles zelf in de hand te hebben.

Tags:

Lees verder

Wat te doen als jullie gaan scheiden?

Door: Gieta Arendsen op 09 januari 2023

Een vervelend onderwerp, maar wellicht wel goed om dit eens te bespreken.

Wanneer jullie een gezamenlijke woning hebben is natuurlijk de eerste vraag; gaan jullie deze verkopen of blijft een van jullie er wonen? Wat is er mogelijk?

 

Tags:

Lees verder

Nieuwe regels 2023

Door: Gieta Arensden op 03 januari 2023

Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe regels!
Hierbij even een overzicht van de belangrijkste wijzigingen op vastgoed-gebied voor 2023.

Tags:

Lees verder