Is een voorlopig energielabel voldoende als je jouw huis gaat verkopen?

Is een voorlopig energielabel voldoende als je jouw huis gaat verkopen?

Auteur

Gieta Arendsen

Datum:

01 december 2022

Leestijd:

2 min

Tags:

Wanneer je je huis gaat verkopen moet je een heleboel  regelen. En behalve het verkoopklaar maken van je huis, moet je ook een hoop papieren verzamelen.

Een van de dingen je ook nodig hebt is het energielabel. Vaak merk ik dat de huiseigenaar denkt genoeg te hebben aan het voorlopig energielabel, een aantal jaar geleden afgegeven door de Overheid. Maar dit is niet voldoende. Elke huiseigenaar die zijn woning gaat verkopen of verhuren heeft een defintief energielabel nodig. De Overheid kan je zelfs een boete geven als je dit label niet kan overhandigen. Op een label staat aangegeven hoe energiezuinig jouw woning is en in de huidige tijd is dit dus ook een belangrijk document geworden voor jouw toekomstige koper. De energiezuinigheid van jouw woning heeft steeds meer invloed op de verkoop en de waarde van jouw woning. En ga je uiteindelijk starten met de verkoop dan is het leuk om te weten dat het algoritme van Funda zo geregeld is dat een huis met een definitief energielabel hoger in de ranking komt. Je huis wordt dus beter getoond.

 

Tegenwoordig komt er een speciaal gecertificeerde deskundige langs om je woning op te nemen en het label af te geven. Daar zijn kosten aan verbonden, daar komen we niet onderuit. Maar is jouw woning goed geisoleerd, dan is het ook echt een USP!
 

Ben je van plan om je woning te gaan verkopen? Dan is het best verstandig om dit label  alvast te regelen want het duurt vaak best even voor zo'n label is afgegeven. Ik werk samen met Tekenplan in Amersfoort, een heel fijn bedrijf. 

Heb je er nog aanvullende vragen over? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je een beter label kan krijgen? Laat het weten!

 

Waarom Open Huis

Door: Gieta Arendsen op 28 maart 2023

Waarom zou je als verkoper meedoen aan een Open Huis actie? 

Als je geinteresseerd bent, kun je toch immers gewoon een afspraak plannen bij de makelaar?

Tags:

Lees verder

Klopt mijn WOZ-waarde?

Door: Gieta Arendsen op 14 maart 2023

Check je WOZ-waarde!

Ik heb de afgelopen weken al veel nieuwe WOZ-waardes voorbij zien komen die ik zeker kloppend vind. De WOZ-waardes komen nu echt in de buurt van de huidige verkoopprijzen! Leuk voor jou om te weten en om rekening mee te houden. Maar, ik ben er nu ook al 2 tegen gekomen die ik niet kloppend en veel te hoog vind. Check dus ook jouw WOZ-waarde!

 

Tags:

Lees verder

Kaartje met liefde!

Door: Gieta Arendsen op 09 maart 2023

Heb je dat ook wel eens? Als DAT huis toch een keer te koop zou komen.. Of misschien heb je wel een specifieke straat of buurt waar je graag zou willen wonen.

 

Tags:

Lees verder