Is een voorlopig energielabel voldoende als je jouw huis gaat verkopen?

Is een voorlopig energielabel voldoende als je jouw huis gaat verkopen?

Auteur

Gieta Arendsen

Datum:

01 december 2022

Leestijd:

2 min

Tags:

Wanneer je je huis gaat verkopen moet je een heleboel  regelen. En behalve het verkoopklaar maken van je huis, moet je ook een hoop papieren verzamelen.

Een van de dingen je ook nodig hebt is het energielabel. Vaak merk ik dat de huiseigenaar denkt genoeg te hebben aan het voorlopig energielabel, een aantal jaar geleden afgegeven door de Overheid. Maar dit is niet voldoende. Elke huiseigenaar die zijn woning gaat verkopen of verhuren heeft een defintief energielabel nodig. De Overheid kan je zelfs een boete geven als je dit label niet kan overhandigen. Op een label staat aangegeven hoe energiezuinig jouw woning is en in de huidige tijd is dit dus ook een belangrijk document geworden voor jouw toekomstige koper. De energiezuinigheid van jouw woning heeft steeds meer invloed op de verkoop en de waarde van jouw woning. En ga je uiteindelijk starten met de verkoop dan is het leuk om te weten dat het algoritme van Funda zo geregeld is dat een huis met een definitief energielabel hoger in de ranking komt. Je huis wordt dus beter getoond.

 

Tegenwoordig komt er een speciaal gecertificeerde deskundige langs om je woning op te nemen en het label af te geven. Daar zijn kosten aan verbonden, daar komen we niet onderuit. Maar is jouw woning goed geisoleerd, dan is het ook echt een USP!
 

Ben je van plan om je woning te gaan verkopen? Dan is het best verstandig om dit label  alvast te regelen want het duurt vaak best even voor zo'n label is afgegeven. Ik werk samen met Tekenplan in Amersfoort, een heel fijn bedrijf. 

Heb je er nog aanvullende vragen over? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je een beter label kan krijgen? Laat het weten!

 

Waarom een klein kantoor?

Door: Gieta Arendsen op 19 januari 2023

Dat ik nog steeds alleen mijn bedrijf Homesupply run, vanuit huis, is een bewuste keuze. Persoonlijke, actieve aandacht voor mijn opdrachtgevers is heel belangrijk voor mij. Daarnaast ben ik een controle-freak, dus dan is het ook extra fijn om echt alles zelf in de hand te hebben.

Tags:

Lees verder

Wat te doen als jullie gaan scheiden?

Door: Gieta Arendsen op 09 januari 2023

Een vervelend onderwerp, maar wellicht wel goed om dit eens te bespreken.

Wanneer jullie een gezamenlijke woning hebben is natuurlijk de eerste vraag; gaan jullie deze verkopen of blijft een van jullie er wonen? Wat is er mogelijk?

 

Tags:

Lees verder

Nieuwe regels 2023

Door: Gieta Arensden op 03 januari 2023

Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe regels!
Hierbij even een overzicht van de belangrijkste wijzigingen op vastgoed-gebied voor 2023.

Tags:

Lees verder