Hoe zit het nou?

Hoe zit het nou?

Auteur

Gieta Arendsen

Datum:

13 oktober 2022

Leestijd:

3 min

Tags:

We zien allemaal dat er meer woningen op Funda staan dan een half jaar geleden. Dat betekent dat er meer aanbod is om uit te kiezen en dat woningen langer in verkoop staan. Maar dat geldt dan ook zeker niet voor alle woningen want er worden nog steeds woningen boven de vraagprijs verkocht. Het verschilt dus echt per woning en per regio en dat maakt het niet makkelijker voor jou als woningzoeker. Wat is nou verstandig om te doen?

 

Wanneer woningen wat langer in verkoop staan, betekent het dat er misschien wel onderhandelingsruimte in de vraagprijs is. Zie je dit dus gebeuren, dan zou ik adviseren; ga gewoon lekker kijken of het iets voor je kan zijn en wellicht is er wel meer mogelijk dan je denkt. Weet je niet goed waar je verstandig aan doet? Dan is het altijd verstandig om een makelaar mee te nemen die aan jouw "kant" staat, een zogenaamde aankoopmakelaar uit de regio. Hij of zij weet precies hoe de markt voor die woning nu is en wat een verstandig bod zou kunnen zijn.

 

Daarnaast is het verstandig om te onderzoeken wat je actuele leencapaciteit is en wat jouw huidige woning op dit moment waard is. Ik werk samen met goede financieel adviseurs die graag eerst vrijblijvend met jou in gesprek komen. Wanneer ik vrijblijvend bij je langs mag komen, zal ik een reële minimale opbrengst noemen waar je veilig mee kan rekenen. Zo weet je beter waar je aan toe bent. De markt mag weer een beetje extra gaan rollen en dat gaat ook wel gebeuren, als we met z'n allen een klein beetje open kaart spelen. 

 

Heb je een droomwoning op het oog maar durf je de stap eigenlijk niet te maken doordat je vind dat de markt wat onzeker is? Neem dan gewoon eens vrijblijvend contact op en wellicht kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn. Misschien is het bij die ene woning wel mogelijk om een deal te sluiten "onder voorbehoud verkoop eigen woning". Dat betekent dat je geen risico loopt, omdat je de tijd krijgt om eerst je woning goed te verkopen alvorens je defintief ja zegt tegen jouw droomwoning. Let wel, dit is zeker niet bij elke woning mogelijk, maar het is altijd te onderzoeken. 

 

Kortom; laat me horen wat er in jouw hoofd speelt! Je kunt een vrijblijvend advies van mij krijgen wat je het beste kan doen. Ik help je graag.

 

Ken je mij en mijn bedrijf al?

Door: Gieta Arendsen op 17 november 2022

 

Ik hoor vaak dat men denkt dat ik maar “zo” in die makelaardij ben gerold, maar niets is minder waar.. ;-) Vanaf mijn 18e  ben ik actief en werkzaam in de makelaardij. Tijdens een eerste stage op een makelaarskantoor, toen de studie Office Management volgend, ben ik verliefd geraakt op dit mooie vak.  

Tags: makelaar taxateur kennismaken persoonlijk

Lees verder

Verbouwen of verhuizen?

Door: Gieta Arendsen op 25 oktober 2022

Een groot dilemma voor velen.. Wat gaan we doen? Verbouwen of verhuizen? Hoe lang heb je deze vraag al voor je uit geschoven?

Tags:

Lees verder