Hoe zit het nou?

Hoe zit het nou?

Auteur

Gieta Arendsen

Datum:

13 oktober 2022

Leestijd:

3 min

Tags:

We zien allemaal dat er meer woningen op Funda staan dan een half jaar geleden. Dat betekent dat er meer aanbod is om uit te kiezen en dat woningen langer in verkoop staan. Maar dat geldt dan ook zeker niet voor alle woningen want er worden nog steeds woningen boven de vraagprijs verkocht. Het verschilt dus echt per woning en per regio en dat maakt het niet makkelijker voor jou als woningzoeker. Wat is nou verstandig om te doen?

 

Wanneer woningen wat langer in verkoop staan, betekent het dat er misschien wel onderhandelingsruimte in de vraagprijs is. Zie je dit dus gebeuren, dan zou ik adviseren; ga gewoon lekker kijken of het iets voor je kan zijn en wellicht is er wel meer mogelijk dan je denkt. Weet je niet goed waar je verstandig aan doet? Dan is het altijd verstandig om een makelaar mee te nemen die aan jouw "kant" staat, een zogenaamde aankoopmakelaar uit de regio. Hij of zij weet precies hoe de markt voor die woning nu is en wat een verstandig bod zou kunnen zijn.

 

Daarnaast is het verstandig om te onderzoeken wat je actuele leencapaciteit is en wat jouw huidige woning op dit moment waard is. Ik werk samen met goede financieel adviseurs die graag eerst vrijblijvend met jou in gesprek komen. Wanneer ik vrijblijvend bij je langs mag komen, zal ik een reële minimale opbrengst noemen waar je veilig mee kan rekenen. Zo weet je beter waar je aan toe bent. De markt mag weer een beetje extra gaan rollen en dat gaat ook wel gebeuren, als we met z'n allen een klein beetje open kaart spelen. 

 

Heb je een droomwoning op het oog maar durf je de stap eigenlijk niet te maken doordat je vind dat de markt wat onzeker is? Neem dan gewoon eens vrijblijvend contact op en wellicht kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn. Misschien is het bij die ene woning wel mogelijk om een deal te sluiten "onder voorbehoud verkoop eigen woning". Dat betekent dat je geen risico loopt, omdat je de tijd krijgt om eerst je woning goed te verkopen alvorens je defintief ja zegt tegen jouw droomwoning. Let wel, dit is zeker niet bij elke woning mogelijk, maar het is altijd te onderzoeken. 

 

Kortom; laat me horen wat er in jouw hoofd speelt! Je kunt een vrijblijvend advies van mij krijgen wat je het beste kan doen. Ik help je graag.

 

Waarom Open Huis

Door: Gieta Arendsen op 28 maart 2023

Waarom zou je als verkoper meedoen aan een Open Huis actie? 

Als je geinteresseerd bent, kun je toch immers gewoon een afspraak plannen bij de makelaar?

Tags:

Lees verder

Klopt mijn WOZ-waarde?

Door: Gieta Arendsen op 14 maart 2023

Check je WOZ-waarde!

Ik heb de afgelopen weken al veel nieuwe WOZ-waardes voorbij zien komen die ik zeker kloppend vind. De WOZ-waardes komen nu echt in de buurt van de huidige verkoopprijzen! Leuk voor jou om te weten en om rekening mee te houden. Maar, ik ben er nu ook al 2 tegen gekomen die ik niet kloppend en veel te hoog vind. Check dus ook jouw WOZ-waarde!

 

Tags:

Lees verder

Kaartje met liefde!

Door: Gieta Arendsen op 09 maart 2023

Heb je dat ook wel eens? Als DAT huis toch een keer te koop zou komen.. Of misschien heb je wel een specifieke straat of buurt waar je graag zou willen wonen.

 

Tags:

Lees verder