Waar let ik op als ik een woning bekijk?

Waar let ik op als ik een woning bekijk?

Auteur

Gieta Arendsen

Datum:

23 februari 2023

Leestijd:

2 min

Tags:

kopen bezichtigen makelaar kijken funda binnenkijken aankoopmakelaar

Als je voor het eerst een woning gaat bezichtigen is dat best overweldigend.

Zijn de ruimtes groot genoeg, hoe zit de indeling nou precies, wat blijft er achter en wat niet. Er komt zoveel op je af! Ik heb dat zelfs nog als ik een woning voor het eerst bekijk. Natuurlijk ben ik inmiddels getraind en weet ik precies waar ik op moet letten. Maar voor jou lijkt me dat soms best lastig!

 

Hoe jij je voelt in een woning is het meest belangrijk.  
Natuurlijk is de inrichting misschien niet helemaal je smaak en zou je de indeling anders doen. Maar neem gewoon even de tijd hoe de woning voelt. Ga zitten, kijk om je heen, adem even diep door, kijk naar buiten, luister, praat even niet. Dat is echt het allerbelangrijkste!

 

Andere situatie op de woningmarkt. 
Gelukkig zijn we weer in een woningmarkt beland waarbij je de woning vaak voor een tweede keer kan bekijken. Heb je na de eerste keer kijken een goed gevoel over gehouden? Dan ga je nog een keer. En dan heb ik toch een lijst met punten waar je op moet letten! Haha, heel flauw. Alhoewel, die lijst kun je echt goed gebruiken. Waarom? 

Goed voorbereid een woning bekijken.
Die lijst, of beter gezegd checklist, heb ik samengesteld om jou goed voorbereid een woning te laten bezoeken. Het is verstandig om een aankoopmakelaar jou te laten begeleiden. Wij zijn namelijk getraind om deze lijst in een razend tempo af te vinken. We vergeten echt niets en zorgen dat jij een woning koopt waarvan je alle ins en outs weet. We staan met beide benen op de grond, zijn niet emotioneel betrokken en kunnen rationeel meekijken. 

 
Een checklist voor jou! 

Ook al zal een makelaar je goed begeleiden, dan nog is deze checklist alsnog super handig!. Je wil je tenslotte zelf ook goed voorbereiden op het bezoeken van misschien wel jouw toekomstige huis. Dat snap ik helemaal. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook bij het kopen van een woning.  

Stuur een bericht en krijg de checklist! 

Iedereen kan deze lijst bij mij opvragen: of je nu concreet op zoek bent naar een nieuwe woning of in een orienterende fase zit. Ik heb hem met liefde samengesteld om jou op weg te helpen. Stuur een bericht en je ontvangt deze checklist helemaal gratis. 
 

Het lijkt me leuk om van je te horen! En heb jij nog andere vragen over het kopen van een woning? Let me know! 

Waarom Open Huis

Door: Gieta Arendsen op 28 maart 2023

Waarom zou je als verkoper meedoen aan een Open Huis actie? 

Als je geinteresseerd bent, kun je toch immers gewoon een afspraak plannen bij de makelaar?

Tags:

Lees verder

Klopt mijn WOZ-waarde?

Door: Gieta Arendsen op 14 maart 2023

Check je WOZ-waarde!

Ik heb de afgelopen weken al veel nieuwe WOZ-waardes voorbij zien komen die ik zeker kloppend vind. De WOZ-waardes komen nu echt in de buurt van de huidige verkoopprijzen! Leuk voor jou om te weten en om rekening mee te houden. Maar, ik ben er nu ook al 2 tegen gekomen die ik niet kloppend en veel te hoog vind. Check dus ook jouw WOZ-waarde!

 

Tags:

Lees verder

Kaartje met liefde!

Door: Gieta Arendsen op 09 maart 2023

Heb je dat ook wel eens? Als DAT huis toch een keer te koop zou komen.. Of misschien heb je wel een specifieke straat of buurt waar je graag zou willen wonen.

 

Tags:

Lees verder