Verslaafd aan Funda

Verslaafd aan Funda

Auteur

Gieta Arendsen

Datum:

31 januari 2020

Leestijd:

5 min

Tags:

Funda tekoop makelaar verkoop woning bezichtiging waardebepaling

Wellicht houd je Funda ook al maanden nauwlettend in de gaten. Want die stap willen jullie toch wel een keer gaan maken! Een nieuw thuis… een volgende stap! Of misschien wel een stapje terug. De huizenprijzen zijn gestegen, jullie kunnen de woning goed verkopen. Maar het aanbod is gering. En dat maakt de beslissing moeilijk wat te doen. Jullie woning vast verkopen en tijdelijk (waarschijnlijk duur) gaan huren met niets nieuws in het vooruitzicht? Dat voelt onzeker, dat kan ik me zeker voorstellen. Of toch de stap wagen om te gaan kopen en het risico nemen dat jullie huidige woning wel goed verkocht gaat worden. Elke situatie is anders en persoonlijk. Ik zou altijd adviseren eerst eens een afspraak te plannen met een hypotheekadviseur om te kijken wat er mogelijk. Deze adviseur kan je vertellen wat je kan lenen en of het eventueel een optie is om de gok te wagen om eerst te kopen en wellicht een tijdje dubbele woonlasten te dragen. Ik kan je in contact brengen met goede adviseur mocht je dat willen. Daarbij is het ook belangrijk dat je weet wat jullie huidige woning waard is in deze markt. Uiteraard kan je elke makelaar daarvoor vrijblijvend en gratis op bezoek laten komen. Je kunt zelfs meerdere makelaars uitnodigen om een goed vergelijk te maken en te kijken met welke makelaar je een goed gevoel hebt.  Daarbij is het belangrijk dat de makelaar kan aangeven welke minimale opbrengst in deze markt te realiseren is. En dat deze makelaar je op de hoogte houdt bij veranderingen in de marktsituatie. Samen bedenken jullie een plan wat te gaan doen.

 

Want eerst verkopen is uiteraard ook een optie! Samen met de koper kun je wellicht de afspraak plannen om de sleuteloverdracht wat verder weg te plannen zodat je nog goed de tijd hebt om iets anders te zoeken. Lukt dit toch niet, dan gaan we op zoek naar een tijdelijke oplossing. Misschien is deze optie wat “meer werk” door dat je twee keer moet verhuizen, maar je hebt wel alle zekerheid en minder financiele zorgen.

 

Een derde optie is het kopen van een woning “onder voorbehoud van verkoop eigen woning”. Deze is wat ingewikkelder, maar geeft ook veel zekerheid. Je koopt een woning waarbij je de tijd krijgt om je woning binnen een aantal maanden te verkopen. Lukt deze verkoop niet, dan kun je nog van de koop af. Heel kort gezegd, even extra voorwaarden achterwege gelaten. Het lastige van deze optie is dat in deze “verkopersmarkt” de verkoper van de woning van je dromen niet altijd zit te wachten op dit voorbehoud. Het is voor hem of haar natuurlijk wat onzeker of de hele koop wel doorgaat. Wanneer er meer kapers op de kust zijn, zal de verkoper deze optie niet willen. 

 

Er zijn dus een aantal mogelijkheden. En zoals al aangegeven, elke situatie is anders. Het is in ieder geval slim om je als mogelijke zoeker op te geven bij jouw makelaar. Er zijn woningen die Funda niet eens halen omdat die nieuwe koper al bekend was bij de makelaar als zoeker. Ik weet dat dit ook best een stap is, want dan besluit je eigenlijk al om te gaan verhuizen. En dat geeft best al stress, want het is allemaal niet niets! Ik hoop dat ik je een beetje gerust kan stellen… Wij als makelaars en financieel adviseurs begeleiden mensen dagelijks bij dit traject. We weten wat goed is om te doen en kunnen je daar stap voor stap bij begeleiden.

 

Kies je voor mij als jouw makelaar? Daar ga ik uiteraard met grootst mogelijke zorg mee om. Ik begeleid je heel graag van stap tot stap en vind het een uitdaging om jouw woondroom in vervulling te laten gaan. Verwacht complete aandacht, vertrouwen en zorg! Wanneer ik bij je langs kom voor een vrijblijvend gesprek zal ik graag je woning willen zien en jullie huidige situatie en dromen willen weten. Na ons gesprek zal ik een advies uiteenzetten over de verkoop van jullie thuis en hoe het traject in te gaan.  Ik sta inmiddels wel bekend om mijn presentatie van woningen. Ik vind het belangrijk dat de presentatie met optimale aandacht wordt gedaan want ik ben ervan overtuigd dat je woning dan meer opbrengt. Ook in deze markt!  Maar natuurlijk kan ik meer voor je betekenen dan alleen de woning goed presenteren. Het belangrijkste; volledige en persoonlijke aandacht waarbij je alleen met mij te maken hebt. Het uiteindelijk vinden van de beste koper met de onderhandeling voor de beste voorwaarden, daarvoor ben je bij mij ook aan het goede adres. Wellicht heb ik al zoekers voor jullie woning waardoor een match misschien snel te maken is. Je weet maar nooit! Misschien tot snel!

 

Waarom Open Huis

Door: Gieta Arendsen op 28 maart 2023

Waarom zou je als verkoper meedoen aan een Open Huis actie? 

Als je geinteresseerd bent, kun je toch immers gewoon een afspraak plannen bij de makelaar?

Tags:

Lees verder

Klopt mijn WOZ-waarde?

Door: Gieta Arendsen op 14 maart 2023

Check je WOZ-waarde!

Ik heb de afgelopen weken al veel nieuwe WOZ-waardes voorbij zien komen die ik zeker kloppend vind. De WOZ-waardes komen nu echt in de buurt van de huidige verkoopprijzen! Leuk voor jou om te weten en om rekening mee te houden. Maar, ik ben er nu ook al 2 tegen gekomen die ik niet kloppend en veel te hoog vind. Check dus ook jouw WOZ-waarde!

 

Tags:

Lees verder

Kaartje met liefde!

Door: Gieta Arendsen op 09 maart 2023

Heb je dat ook wel eens? Als DAT huis toch een keer te koop zou komen.. Of misschien heb je wel een specifieke straat of buurt waar je graag zou willen wonen.

 

Tags:

Lees verder