Waarom Open Huis

Waarom Open Huis

Auteur

Gieta Arendsen

Datum:

28 maart 2023

Leestijd:

3 min

Tags:

Waarom zou je als verkoper meedoen aan een Open Huis actie? 

Als je geinteresseerd bent, kun je toch immers gewoon een afspraak plannen bij de makelaar? Dat klopt helemaal. Maar toch is het soms  nog een drempel om een makelaar te bellen en een bezichtiging in te plannen. En jammer dat ik dat vind! ;-) Want dat hoeft dus echt niet he.. Maar goed, zo werkt het wel. Wanneer je die drempel echt genomen hebt, dan ben je voor je gevoel al 5 stappen verder en soms wil je dat nog gewoon niet. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn.

 

Zoekers in "ontkenningsfase"

Voor deze mensen is een Open Huizen dag dan extra fijn. 

Deze actie is lekker laagdrempelig om toch gewoon dat huis eens te bekijken. Je hebt geen serieuze plannen maar het kriebelt wel. Je loopt naar binnen en naar buiten wanneer je wilt. En dan gebeurd het toch vaak dat men hartstikke verliefd wordt op een woning door de Open Huizen dag. Leuk voor de koper en uiteraard leuk voor de verkoper!

 

Promotie

Bij een Open Huizen dag kun je de woning ook weer even extra in het zonnetje zetten om deze dag te promoten. De actie komt ook bij de Funda advertentie te staan en de zoekers die de woning bewaard hebben worden daarover geinformeerd. Kortom; Er is weer even extra aandacht voor de woning!
 

Tips

En naast dat het voor de zoekers in ontkenningsfase een hele fijne actie is, is het in deze tijd waarbij de woningen wat langer te koop staan ook extra fijn voor de serieuze zoeker. Je kan lekker op 1 dag extra veel huizen kijken en hoeft er geen extra vrij voor te vragen.

 

Tips van mij:

- bekijk ook niet te veel woningen.... Neem  je tijd bij de woningen waar je echt wel serieuze interesse in heb. 

- De verkoper is aanwezig dus maak je vragenlijstje maar klaar. Prijzen of opleverdatums worden echt niet besproken, maar de verkoper kan je juist wel vragen hoe hij bijvoorbeeld de buurt ervaart of hij kan je tot in detail vertellen hoe die uitbouw gerealiseerd is.

- Zijn er meerdere mensen in de woning aanwezig? Vraag of je boven mag beginnen met de bezichtiging. Dan kun je straks als je weer beneden bent nog al je vragen stellen aan de verkoper. 

 

Ik wens je veel kijkplezier! En heb je nou je droonwoning gevonden en je kan wel wat advies gebruiken? Neem contact me me op, ik help graag!

Klopt mijn WOZ-waarde?

Door: Gieta Arendsen op 14 maart 2023

Check je WOZ-waarde!

Ik heb de afgelopen weken al veel nieuwe WOZ-waardes voorbij zien komen die ik zeker kloppend vind. De WOZ-waardes komen nu echt in de buurt van de huidige verkoopprijzen! Leuk voor jou om te weten en om rekening mee te houden. Maar, ik ben er nu ook al 2 tegen gekomen die ik niet kloppend en veel te hoog vind. Check dus ook jouw WOZ-waarde!

 

Tags:

Lees verder

Kaartje met liefde!

Door: Gieta Arendsen op 09 maart 2023

Heb je dat ook wel eens? Als DAT huis toch een keer te koop zou komen.. Of misschien heb je wel een specifieke straat of buurt waar je graag zou willen wonen.

 

Tags:

Lees verder

Waar let ik op als ik een woning bekijk?

Door: Gieta Arendsen op 23 februari 2023

Als je voor het eerst een woning gaat bezichtigen is dat best overweldigend.

Zijn de ruimtes groot genoeg, hoe zit de indeling nou precies, wat blijft er achter en wat niet. Er komt zoveel op je af! Ik heb dat zelfs nog als ik een woning voor het eerst bekijk. Natuurlijk ben ik inmiddels getraind en weet ik precies waar ik op moet letten. Maar voor jou lijkt me dat soms best lastig!

Tags: kopen bezichtigen makelaar kijken funda binnenkijken aankoopmakelaar

Lees verder