Waar te beginnen?

Waar te beginnen?

Auteur

Gieta Arendsen

Datum:

02 februari 2023

Leestijd:

2 min

Tags:

Waar te beginnen? Ik zie zo voor me dat je lekker op de bank zit, te dromen wat er nu of in de toekomst misschien wel een keer gaat gebeuren op woongebied. Ik denk dat we daar allemaal wel eens over dromen. Zelf zou ik graag gewoon een keer midden in het centrum van een stad, midden in het bos, maar ook midden tussen de weilanden willen wonen. Gewoon alles even proberen, voelen hoe dat is. Geweldig lijkt me dat.. Maar nee, natuurlijk is dat niet realistisch. Mijn gezin ziet me al aankomen.

 

Gelukkig zijn er ook realistische dromen. Die volgende stap naar een woning met oprit, grotere tuin of een vrijer gelegen locatie. Misschien ben je wel een starter en vraag je je af, wanneer is nou de beste tijd dat ik ga kopen? 

Worden jouw dromen echt plannen, dan is het goed om nu al, ook al wil je jouw plan pas over een half jaar, een jaar of zelfs 2 jaar uitvoeren, op onderzoek uit te gaan en je voor te bereiden. 

Misschien weet je nog wel helemaal niet of jouw droom een plan kan worden. Ook dan kun je gewoon stappen zetten. Ik denk dat de eerste 2 stappen eenn makelaar en een financieel adviseur uitnodigen zijn. Dit is geheel vrijblijvend, je bent tot niets verplicht, je laat je gewoon even goed informeren.

Die financiele adviseur is wel duidelijk wat deze jou kan vertellen lijkt me.  Maar die makelaar kan, naast de waarde van je woning bepalen, jou ook helpen een stappenplan  te realiseren voor de komende periode om tot jouw wens te komen. Wat is slim om te doen?

 

Ten eerte moet natuurlijk duidelijk worden of jouw plan realistisch is. Zoja, dan is de grootste vraag die bij iedereen nu in het hoofd spookt die ook een huis te verkopen heeft: Ga je eerst kopen of verkopen? Voor nu krijg je daar weer het geijkte antwoord op; dat is voor elke situatie anders en daar schiet je dus nu nog niet zoveel mee op, sorry.  Het ligt namelijk aan wat je te verkopen hebt (hoe courant is je woning, in welke prijsklasse valt het),  aan de woningmarkt (is er nu een kopers- of verkopersmarkt), aan wat je wil kopen (is daar veel aanbod in, wat is het aanbod nu), aan je financiele situatie, maar ook aan je gezinssamenstelling en situatie.

 

Wil je dus echt duidelijkheid, dan zit er niets anders op toch die makelaar eens uit te nodigen. Wij weten precies wat voor jouw situatie verstandig is te doen. We helpen, begeleiden en adviseren deze stappen namelijk dagelijks en doen dat met veel plezier!

 

Vind je dat nog een te grote stap? Die makelaar over de vloer? Dat hoef je echt niet te vinden! Wij komen overal, vinden het heerlijk om ieder z'n thuis te zien, ook niet perfect onderhouden, gestyled of opgeruimd! Geen oordelen, wij helpen gewoon graag. Juist vinden we het fijn om vroeg uitgenodigd te worden en vroeg meegenomen te worden in jouw plannen. Dan weten we zeker dat jij geen "onverstandige" stappen maakt en kunnen we kunnen advies geven hoe jij straks je huis het beste kunt verkopen. Daar ligt namelijk nog altijd best wat voorbereidingswerk voor jou maar ook voor de makelaar/verkoopstyliste/fotograaf etc. 

 

Toch nog een te grote stap, want dan wordt het allemaal een beetje te "echt"?

Ik snap dat best hoor, want van het een komt vaak het ander.. :-)

Mail die makelaar eens met jou vraagstuk, jouw droom, jouw wensen en de informatie van je huidige adresgegevens. Ik reageer daar graag op, geef graag mijn advies en dan heb je toch al een "halve" stap genomen. 

Neemt niet weg dat ik ook heel graag persoonlijk op gesprek kom. Geen vraag is gek, dat is denk ik de belangrijkste boodschap!

 

 

 

 

Waarom Open Huis

Door: Gieta Arendsen op 28 maart 2023

Waarom zou je als verkoper meedoen aan een Open Huis actie? 

Als je geinteresseerd bent, kun je toch immers gewoon een afspraak plannen bij de makelaar?

Tags:

Lees verder

Klopt mijn WOZ-waarde?

Door: Gieta Arendsen op 14 maart 2023

Check je WOZ-waarde!

Ik heb de afgelopen weken al veel nieuwe WOZ-waardes voorbij zien komen die ik zeker kloppend vind. De WOZ-waardes komen nu echt in de buurt van de huidige verkoopprijzen! Leuk voor jou om te weten en om rekening mee te houden. Maar, ik ben er nu ook al 2 tegen gekomen die ik niet kloppend en veel te hoog vind. Check dus ook jouw WOZ-waarde!

 

Tags:

Lees verder

Kaartje met liefde!

Door: Gieta Arendsen op 09 maart 2023

Heb je dat ook wel eens? Als DAT huis toch een keer te koop zou komen.. Of misschien heb je wel een specifieke straat of buurt waar je graag zou willen wonen.

 

Tags:

Lees verder